تاریخچه ای برای آشنایی بهتر با نمای ساختمان
در این مقاله قصد داریم تا با انواع نمای ساختمان آشنا شویم اما چه بهتر قبل از آشنا شدن کمل با انواع نمای ساختمان با تاریخچه نمای ساختمان آشنا شویم و بدانیم که در اصل از کجا آمده است تا درک بهتری را داشته باشیم ،کلمه نما در اصل از کلمه ایتالیایی فاسیاتا می آید، و به عنوان خارج یا تمام چهره های خارجی یک ساختمان تعریف شده است و در واقع برگرفته شده از فرهنگ خانه های آن دوران است . این اصطلاح اغلب برای اشاره فقط به چهره اصلی یا جلویی یک خانه به کار می رود و به معنی زیبایی یا اصل و ریشه یک ساختمان است .
مهم ترین دلیل برای یک نمای خوب
نمای اصلی و سقف همواره ، یکی از مهم ترین عناصر یک ساختمان بوده اند و هستند، چرا که به عنوان مانع اولیه در برابر عناصر آب و هوایی خارجی عمل می کند ، و عواملی مانند باران، برف، باد، یخبندان، خورشید و غیره می توانند به سلامت ساختمان آسیب وارد کنند .
به این دلیل، انتخاب یک سیستم نما که در برابر این خطرات ساختمان را محافظت می کند بسیار مهم است در حالی که کمک به کاهش مصرف های انرژی های مصرفی در ساختمان خیلی مهم است، کاهش هزینه های نگهداری و بهبود آسایش برای ساکنان است نیز بسیار مهم هستند و از جمله موارد مهم در اجرای نمای اصلی یک ساختمان است .
با انواع نمای ساختمان بهتر آشنا شوید
در زیر انواع مختلف نماها یا دیوارهای بیرونی که در حال حاضر در معماری مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین ویژگی های هر یک از آن ها را توضیح می دهیم که شما را با دنیای گسترده و زیبای نما های ساختمان آشنا کنیم پس همراه ما باشید .
1- نمای سبک وزن
این یک نوع نما است که به ساختار مقاوم ساختمان می چسبد، اما بخشی از آن را تشکیل نمی دهد یعنی جزئی از ساختمان یا اسکلت نیست. از آنجا که به ثبات ساختمان کمک نمی کند، نمای سبک وزن باید برای زیبایی و پشتیبانی نمای های سبک دیگر مانن شیشه که بر روی آن می آیند ساخته شود.
موادی که به طور معمول برای روکش استفاده می شوند شامل شیشه و فلز است.
2- نمای سنگین وزن
همان طور که از نام آن پیداست، برای این نوع نما که باید از مصالح ساختمانی با وزن قابل توجهی ساخته شود و وزن زیادی را حاصل می کند، برای اینکه یک نما سنگین وزن در نظر گرفته شود، میانگین وزن، از جمله عناصر و مصالح ساختمانی جامد و توخالی، باید بالاتر از ۱۰۰ کیلوگرم در هر متر مربع باشد تا بتواند پایه و ثبات محکمی در نمای ساختمان شما ایجاد کند.
3- نمای پیش ساخته
این نوع نما عمدتاً از ماژول های پیش ساخته ای تشکیل می شود که به هم می پیوندند و با هم یک نمای کامل و زیبای ساختمان را تشکیل می دهند یا در محل مونتاژ و توسط افراد ماهر ساخته و اجرا میشوند. اجزای این نماها به صورت صنعتی در کارخانه های بسیار مکانیزه ساخته می شوند، و اغلب از پانل های چوب و بتن استفاده می کنند.
از مزیت های اصلی این نوع نما سرعت و سهولت نصب و همچنین هزینه کمتری که نسبت به سیستم های دیگربه همراه دارد میتوان اشاره کردتا شما را از شلوغی و سختی ها زیاد ننجات دهد و سرعت عمل لازم برای زیبایی سرع محل کار شما را فراهم کند.
4-سنتی
این طبقه بندی شامل نماهایی است که از مصالح ساختمانی سنتی مانند آجر، سنگ، چوب، سرامیک، رندر و غیره استفاده می کنند.
مزایای این نوع از نما ها این است که آنها کمتر پیچیدگی برای ساخت دارند، سرعت عمل لازم برای نصب را دارا هستند ودارای هزینه پایین هستند.
از سوی دیگر از آنجا که نماهای کلاسیک محفظه هوا یا عایقی ندارد، گرما و عایق صوتی کمتری را فراهم می کنند که به معنای صرفه جویی در انرژی کمتر است.
5- سیستم های ای تی آی
سیستم های ای تی آی (عایق حرارتی خارجی) که شامل نصب صفحاتی از مواد عایق در سراسر ساختمان میشود است که توسط ملات محافظت می شوند و به دیوار پشتیبانی چسبنده یا مکانیکی ثابت می شوند تا عایقی استوار را برای بنای نمای اصلی میسر سازند.
سپس سیستم با روکش فلزی یا پایانی که متناسب با زیبایی شناسی نمای ساختمان های جذاب و مدرن است به پایان می رسد..
6- روکش بارانی
یک روکش بارانی یا سیستم نمای تهویه شده از یک دیوار باربر، یک لایه عایق و مواد روکش فلزی ساخته شده است که با استفاده از یک ساختار پشتیبانی به ساختمان ثابت می شود و نمای اصلی شما را می سازد.
این سیستم وسیستم ها ای تی آی تفوت چندانی ندارند اما این این سیستم مکانیزه شده است برای باران و شاید از اسمش آن چنان مشخص نباشد اما هزینه های جالبی را برای شما دارد اما ارزشش را بسته به مصرف یا شغلی که دارید حتما دارد.
7-نمای بایرامیک
بایرامیک ترکیبی از دانه های گرانیت و سنگ مرمر با مهره ها و رنگ های گوناگون همراه با رزین های طبیعی و مصنوعی است.
این ترکیب به صورت ملات است و پس از خشک شدن، شبیه سنگ تزئینی به نظر می رسد،
این نوع نما را می توان به تمام دیوارها از جمله چوبی، سنگی، پلاستیکی، سرامیکی، سیمانی و دیوارهای دیگر اعمال کرد.
8-نمای سیمان
با توجه به مقاومت مناسب سیمان در برابر عوامل جوی
مانند رطوبت و قیمت پایین تر آن در مقایسه با مواد دیگر مانند شیشه، آجر و غیره از سیمان برای پوشاندن دیوارهای بیرون استفاده می کنند.
نماهای سیمانی با نام های مختلفی مانند نمای رومی شناخته می شوند،
نماي چکش، نماي تبر، نماي قديمي، نماي سيمان شسته شده، نماي کوچک و نماي تگري،این نام ها بر اساس روش اجرا، مواد مورد استفاده و همچنین طراحی نما داده می شوند.
9-نمای آجری
نوع دیگر نما نمای آجری است که شامل آجرهای خشتی و آجرهای شیلی است. نماهای آجری علاوه بر زیبایی، تنوع و پایداری رنگ، به دلیل ضریب انتقال حرارت کم، نقش عایق حرارتی و خنک کننده ای را برای ساختمان ایفا می کنند. امروزه از سیستم های نمای خشک برای افزایش عامل ایمنی و همچنین استحکام نما استفاده می شود.
سخن پایانی برای یک نمای واقعی ساختمان
طراحی نما یکی از حوزه هایی است که امروزه معماران به آن توجه زیادی دارند چرا که زیبایی و چگونگی نما نشان دهنده هنر و کیفیت کار معمار و طراح ساختمان است.
موارد زیادی جز پارامتر ها برای یک نمای خوب و جذاب است ، از موارد مهم می توان به اینکه نمای ساختمان باید در اجرا انعطاف پذیر باشد اشاره کرد،مورد دیگر این است که موادی مورد استفاده چه چیزی هستند که می توانند در نماهایی با اشکال هندسی مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
همچنین نمای ساختمان باید به گونه ای طراحی شود که با وجود حفاظت محیط سرپوشیده، ارتباط خوبی با محیط سرپوشیده داشته باشد .البته لازم به ذکر است که برای نگهداری و ترمیم نمای ساختمان خود بهتر است به نماشویی انواع نما ها اقدام کنید که بهترین راه و روش برای ترمیم و نوسازی نما ها هستند که اکثر مجتمع های تجاری بزرگ و فروشگاه ها و خانه ها از آن استفاده می کنند.
خب حالا که با هم اینجا رسیده ایم با انواع نما های ساختمان آشنا شده ایم و امیدوارم که نهایت استفاده را از این مقاله برده باشید ..