ترک خوردن نما : 8 علت اصلی، روشهای جلوگیری و تعمیر ترک خوردن نما

همه چیز در مورد ترک خوردن نما

ترک خوردن نما یکی از دردسرهای متداول مرتبط به نمای ساختمان است که برای ساکنین ساختمان ها همیشه نگرانی هایی را داشته. در این محتوا از شرکت ارتفاع کاران نوین ساب به طور کامل به بررسی دلایل ترک خوردن نما ، روشهای جلوگیری از ترک خوردن و راهکارهایی برای تعمیر ترک خوردگی نما ارائه خواهیم کرد.

در خواست خدمات

در صورت نیاز به خدمات پیچ رولپلاک و تعمیرات نما ، می‌توانید برای استعلام قیمت و دریافت خدمات با کارشناسان ما تماس بگیرید.

چرا نماهای سنگی ساختمان ترک می خورند ؟

علت ترک خوردن نمای ساختمان می تواند دلایل بسیاری داشته باشد که این دلایل نیز به دودسته دلایل پس از اجرا و قبل از اجرا دسته بندی می شوند ، البته که در ابتدای کا برای ما مهم ترین عامل دلیل های قبل اجرا هستند.

یکی از مهم ترین عوامل این موضوع میتواند اوستا کار یا مجری غیر ماهر باشد که باعث شده است در آینده همچین اتفاقی رخ دهد، این گونه افراد دارای تجربه و اطلاعات کافی نیستند به همین دلیل این اتفاق رخ می دهد.

البته از دیگر دلایل میتوان به عدم اختلاط درست مواد و مصالح ساختمانی با یکدیگر و خشک شدن سریع سیمان نیز اشاره کرد که پس از مدتی نشانه های خود را در نمای ساختمان شما نشان می دهند.

شما میتوانید برای مشاوره درباره نمای ساختمان خود با متخصصان و مشاوران نوین ساب تماس بگیرید تا شما را در این امر راهنمایی کنند.

ترک خوردن نما باعث چه مشکلاتی می شود ؟

برای اینکه به مستقیما به سمت علتهای ترک خوردن نمای ساختمان برویم بهتر از ابتدا با مشکلاتی و خسارت هایی که ترک خوردن نما باعث به وجود آمدن آن میشوند آشنا شویم.ترک خوردن نمای سنگی و غیر سنگی نما های ساختمان باعث بروز خسارت های مالی و جانی بسیاری نیز میشود از جمله خسارت های مالی و در بدترین حالت ها که ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد خسارت های جانی است که ممکن است جان هر کسی را از کودک تا بزرگسال به خطر می اندازد.

یکی از مهم ترین عواملی که به آن ها در گذشته اشاره کرده ایم اهمیت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان است که در صورت عدم توجه به این نوع از پیچ و رولپلاک ها امکان بروز این گونه از اتفاقات ممکن است چندین برابر نیز شود.

در ادامه راجب عوامل مهم دیگری که تاثیر به سزایی در این اتفاقات دارند صحبت خواهیم کرد.

۸ علت مهم و اصلی ترک خوردن نمای ساختمان 

شاید تا الان بسیار شنیده باشید که نمای سنگی ساختمان ها در اثر زمان ممکن است ریزش و ول شدگی داشته باشند، از طرفی ریزش نمای سنگی ممکن است تبدیل به یک فاجعه شود. به عنوان مثال فرض کنید که هنگامی که یک عابر پیاده در حال عبور از زیر ساختمان شماست، یک تکه از سنگ های نمای ساختمان شما کنده شود و باعث بروز حوادث جبران ناپذیری شود. 

خشک شدن سریع سیمان 

خشک شدن سریع سیمان باعث ترک خوردن نما میشود

یکی از مهم ترین عواملی که باعث ترک خوردن نما های ساختمان در عملیات سنگ کاری میشود خشک شدن سریع سیمان در نمای ساختمان است.این اتفاق زمانی رخ می دهد که در زمان درست کردن ملات سیمان به دلیل عدم توجه و آب کافی ملات سریعا آب خود را از دست میدهد ، ملات سیمان باید به مرور زمان آب خود را از دست بدهد تا ملات و قسمت های سنگ کاری شده هماهنگ شوند و به صورت یک دست در نمای ساختمان پخش شود و خشک شوند .

در خشک شدن ملات اتفاقی که رخ می دهد باعث میشد که لایه های زیری زودتر از لایه های بالایی خشک شوند و در اثر مدت زمانی سنگ نما به دلیل عدم هماهنگی سریع جدا شوند، برای جلوگیری از این اتفاق باید سریعا نما های و لایه های بیرونی و بالایی رطوبت دهی شوند و مرطوب بمانند تا با لایه های زیری هماهنگ شوند.

عدم آمیختن صحیح در مصالح ساختمانی 

یکی از مهم ترین و پایه ترین اصول ها برای درست کردن مصالح درست و ملات مورد نیاز در نمای ساختمان آب است ، اگر آب در ملات به اندازه ی کافی نباشد باعث ترک خوردن و جدا شدن آن میشود و از بدترین اتفاقات و پیامد ها از بین رفتن مقاومت های نمای ساختمان است و باعث خوردگی نما میشود . 

درنیامیختن صحیح مصالح منجر به ترک خوردن نما می شود

 برای مثال اگر آب مصرف شده در نما بیش از حد مورد نظر باشد و از حالت نرمال خود خارج شود باعث ترک خوردن و زود سفت شدن ملات میشود و همچنین در صورت کم بودن آب از حد نرمال باعث ایجاد مشکلات شل بودن ملات و از دست دادن چسبندگی ملات میشود.

عدم ایجاد درز های انقباضی 

از دلایل مهم ایجاد درز های انقباضی بر روی سیمان باعث میشود تا سیمان پس از مدتی دچار کاهش حجم نشود و دچار ترک های نامنظم بر روی سطح سیمان نشود.

در سطوحی که متراژ و وسعت آن ها زیاد است باید در هر 5 متر درزی به اندازه 5 سانتی متر ایجاد شود. شاید برای شما این تصویر به وجود بیاید که این درز موجب شکاف و افزایش ترک بین سنگ ها خواهد شد اما در صورتی که این درزها با چسب های مخصوص و چسب های پلی اورتان پر شود این مشکل به وجود نخواهد آمد. انجام این روش یکی از روش های پیشگیری از بروز ترک در سنگ نما محسوب می شود.

نما کاری روی سطوح نا متناسب 

ما نباید از این واقعیت فرار کنیم که میزان چسبندگی سیمان بر روی برخی سطوح پایین میاید د و در برخی بالا میرود ، در سطوحی مانند سطح های فلزی و پلاستیکی چسبندگی سیمان بسیار کاهش پیدا میکند و نتیجه کار چندان رضایت بخش نخواهد بود.

برای همین نماکاران اقدام به پوشش سطح های فلزی با رابیتس میکنند تا چسبندگی سیمان را در این سطح ها به حد نرمال خود بازگرداند .

استفاده از ماسه خاکی و ملات نا مرغوب

یکی دیگر از ترکیبات ملات در ساخت نمای ساختمان خاک است که نماکاران در صورت لازم بودن خاک در ملات باید به آن توجه کنند. متاسفانه برخی از نماکاران غیر حرفه ای به جای خاک از ماسه خاکی استفاده می کنند.

استفاده از ماسه خاکی ملات نامناسبی را برای شما بوجود می آورد و در نهایت ممکن است منجر به ترک خوردگی نما شود

 ماسه خاکی به شدت بر کیفیت و چسبندگی ملات تاثیر می گذارد و مقاومت آن را به حد چشمگیری کاهش می دهد. استفاده از این نوع ماسه ها موجب می شود تا فقط اولین لایه بر روی سطح بچسبد.

 یک روش جالب برای افزایش چسبندگی ملات وجود دارد و آن هم استفاده از چسب بتن در ملات به جای خاک و ماسه خاکی است. استفاده از این روش ها باعث ایجاد لایه های مختلفی از میزان چسبندگی و مقاومت های هماهنگ به روی نما می شوند آن را تحکیم می بخشند.

نشست ساختمان

برخی از ساختمان ها به دلیل عدم رعایت نکات مهم در پی ریزی و فنداسیون دچار نشست می شوند. تمام افراد حرفه ای ساخت و ساز این نکته را می دانند که ساختمان قبل از ساخت باید بر روی خاک مستحکم شود تا به مرور زمان دچار نشست نشود. نشست ساختمان علاوه بر ترک خوردن سنگ نما موجب خطراتی مانند ریزش سنگ ها نیز خواهد شد.

تاثیر نشست ساختمان بر ترک خوردن نما

 سنگ هایی مانند گرانیت که وزن بسیار بالایی دارند از خطرناک ترین سنگ ها در هنگام ریزش محسوب می شود که باعث به وجود آمدن آسیب های جانی و مالی برای ساکنین خواهد شد.

نماکاران غیر حرفه ای

اغلب نماکاران های نما در طول سالها فعالیت دارای تجربه و تخصص شده اند و می توان با خیال راحت کار را به آن ها سپرد. اما نماکاران غیر حرفه ای و ناوارد موجب می شوند تا نمای ساختمان شما بر طبق اصول انجام نشود و این مساله از مهم ترین عوامل در ترک خوردن سنگ نما به شمار می رود.

 زیرا این گونه از مجریان برای افزایش سرعت کار اقدام به انجام روش هایی مانند موارد بالا می کنند.

نشانه هایی که قبل از ریزش نمای ساختمان باید به آن توجه کرد 

بیشتر سنگ های ساختمانی مورد استفاده در نمای خانه معمولا دارای رزین کاری یا واکس و پولیش هستند که با استفاده از این روش ها سنگ مورد نظر شما را صاف و صیقلی و آب گریز می کنند. در مواردی ممکن است شما به خاطر برشکاری بخشی از این خاصیت آب گریزی را از دست داده باشید و باران، رطوبت و باران اسیدی باعث شود که سنگ به تدریج از پایه خود جدا شود.

چرا که این عبور کردن آب از سنگ باعث می شود که به قسمت های زیرین سنگ که ممکن است آجر یا بتن باشد آسیب برساند و همین باعث ایجاد فاصله و عدم پیوستگی بین سنگ و دیوار شما می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonکارشناسی و استعلام قیمت